Search for:

Residenties

Jaarlijks worden ongeveer 60 nationale en internationale kunstenaars, onderzoekers, critici en academici geselecteerd via een open call. De nadruk ligt daarbij op ontwikkeling en creatie. Voorkennis van analoge of digitale grafische technieken is niet vereist. Het najaar reserveren we voor kunstenaarscollectieven, studenten aan hogescholen en universiteiten, artistieke co-werkers, etc.


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/fransmasereelcentrumbe/subsites/opencall.fransmasereelcentrum.be/wp-includes/class-wp-query.php on line 3284
Kunstenaarsresidentie
PeriodeVan januari tot septemberDuur6 weken

Een Kunstenaarsresidentie stelt hedendaagse kunstenaars in staat om de eigen praktijk te verbreden en te verdiepen middels een veelvormig, print-gerelateerd project. De focus ligt daarbij op ontwikkeling, creatie en uiteindelijk productie in een of meer van onze ateliers.

Inschrijven voor een Kunstenaarsresidentie in 2022 is mogelijk vanaf 1 april 2021.

Collectieve Residentie
Periode Van oktober tot novemberDuur1 of 2 weken

Een Collectieve Residentie is een unieke gelegenheid voor kunstenaarscollectieven, studenten, artistieke co-werkers en elke andere vorm van (informele) samenwerking om een hedendaags, printgerelateerd project te ontwikkelen of om samen te werken rond gemeenschappelijke doelen of thema’s.

Meld je vóór 1 maart 2021 aan via het online invulformulier.

Essay Residentie
Periode Van januari tot septemberDuur3 of 6 weken

Critici, kunstenaars, curatoren, auteurs en academici kunnen in het Frans Masereel Centrum verblijven om theoretisch onderzoek te verrichten naar het medium grafiek, een kritische tekst over een printgerelateerd onderwerp voor te bereiden, ideeën voor curatoriële projecten te ontwikkelen, enz.

Inschrijven voor een Essay Residentie in 2022 is mogelijk vanaf 1 april 2021.


Notice: Undefined offset: 0 in /data/sites/web/fransmasereelcentrumbe/subsites/opencall.fransmasereelcentrum.be/wp-includes/class-wp-query.php on line 3363
Jouw winkelmand